0

Žižkův vraždící palcát XLIV. (24. 9. 2016 – TÁBOR – MILENIUM)

Podzimní pokračování festivalu v pořadí 44. se uskuteční v sobotu 24. září 2016.

Program

START KONEC
Ytivarg 17:30 18:00
Mater Monstifera 18:20 18:50
Attack of Rage (SK) 19:10 19:45
Abstract (SK) 20:05 20:45
FOB 21:05 21:45
Hypnos 22:10 23:00
Darkfall (Aut) 23:20 0:00
Trollech 0:20 1:00

Změna programu vyhrazena!

Kapely:

Hypnos

Po 3 letech k nám znova zavítají death metaloví Hypnos, kteří také budou headliner večera. Vznik této kapely se datuje k roku 1999, kdy Bruno odešel z Krabathor a založil si svůj projekt, ke kterému se připojil i bývalí bubeník Pegas, který s Krabathor nahrál legendární album Lies. O kvalitě Hypnos napovídá i to, že byli na turné s kapelami, jako jsou Amon Amarth, Behemoth, Vader, Napalm Death
Na Žižkovi zazní novinky z připravovaného alba „The Whitecrow“, na kterém hostují i dosti zvučná jména jako Christopher (KRABATHOR), Paul Speckmann (MASTER), Victor Santura (TRIPTYKON, DARK FORTRESS), album vyjde 25.3.2017 pod hlavičkou Einheit Produktionen, které se postaralo i vydání předchozí desky „Heretic Commando“. Můžeme zaručit, že Hypnos se s tím neserou a naservírují Vám pořádný death metal, který vás na lavici sedět nenechá!

Trollech

Z plzeňských hvozdů k nám přijedou black metaloví Trollech. Po roční přestávce začínají znovu koncertovat, zazní průřez celou diskografií. Vedle toho se chystá vydání nového alba „Každý strom má svůj stín“ u německé firmy Ketzer Records. Vznikalo několik let, ponese se v duchu prvních třech alb. Proto očekávejte pořádný „lesní“ black metalový nářez!

&nbsp

F.O.B.

Tak tuhle kapelu vůbec nemusíme představovat, Táborská stálice, hrající žánr, který nelze s přesností napsat, jelikož každé album zní trochu jinak… Zahrají především skladby z posledního alba …and foes have become our masters a přestaví nového kytaristu Tomáše Tourka, kterého mnozí z Vás mohli vidět ke konci července na Metalové Brusírně. A jak bývá u téhle partičky zvykem, nevylučují nějaké to překvapení.

&nbsp

Darkfall (AUT)

Z Rakouských končin zavítají Darkfall, kteří jsou známi díky jejich kvalitnímu a nekompromisnímu thrash/death metalu. Vznik této kapely se datuje k roku 1995 a mezitím stačili zahrát na více jak 250 koncertech a festivalech po celé Evropě. Doufáme, že u nás zazní nové songy, z ještě nepojmenovaného alba, které má vyjít někdy ke konci letošního roku, ale co víme určitě, tak zazní songy z posledního alba „Road To Redemption“, které budete moci zakoupit ve festivalovém merchandise shopu.

&nbsp

ATTACK OF RAGE (SK)

Ze slovenského města Bánovce nad Bebravou k nám přijedou grindoví Attack of Rage. Tihle grindaři mají něco za sebou, hrají už 15 let a prý se nemá moc smysl o nich rozepisovat, jelikož se toho stalo opravdu hodně a bylo by to na dlouho. Můžeme slíbit, že jejich energická hudba nenechá nikoho sedět a donutí vás pařit před pódiem, pokud nevěříte, přijďte se podívat.

&nbsp

MATER MONSTIFERA

Další kapela, kterou nemusíme představovat, je podzimní stálice Mater Monstifera. Ve stručnosti hrají od roku 2000, mají na kontě mnoho počinů, tím posledním je EP z roku 2013 „V troskách Tvýho světa“. Na podzim tohoto roku by prý měli zalézt do studia a natočit novou desku, tak se máme rozhodně na co těšit!

&nbsp

ABSTRACT (SK)

Aby těch zahraničních kapel nebylo málo, tak ze Slovenska přidáme experimentální metalovou kapelu Abstact, která je stálicí na české a slovenské metalové scéně. Historie kapely se táhne k roku 1995, kdy ji založili 2 dnešní členové kapely Peter Lengsfeld a Palo Gablik. V průběhu roků má kapela za sebou koncerty s kapelami jako Ancident, Apocalyptica, Amorphis

&nbsp

Ytivarg

Původně black metalový studiový projekt kytaristy F.C. a Miculy Parvy z r. 2001. Aktivitu obnovili v roce 2015, již však jako regulérní kapela vzniklá z rozpadnutých ISACAARUM. V nové sestavě to vypadá, že dosti zgrindovatěli, tak se přijďte podívat a zhodnotit, jak se Vám bude tento masakr líbit!

plakat_zizka20160924m

PR manager

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..