0

Žižkův vraždící palcát vol 52. (30.9.2023 – TÁBOR – Restaurace na pěkné vyhlídce)

30.9.2023 v restauraci Na pěkné Vyhlídce.

Hypnos

Tuhle kapelu jsme pro letošek vybrali, neboť ani oni nezahálejí a mají novinku v podobě EP „Deathbirth“. Jde o mix nových věcí a starších kousků z dílny Krabathor, Six Degrees Of Separation a Hypnos. Na nahrávání se již podílel nový bubeník Sataroth, který nahradil Pegase. Novinka je venku od konce dubna.

 

Enragement

Tihle Finové budou první severskou kapelou na našem festivalu. Začali už v roce 2006, ale nakopli to až v roce 2014, kdy vydali debutní album. Po pár rošádách v sestavě vydali v roce 2022 už svoje třetí album. Sami představují svou muziku jako jedinečnou směs brutal death metalu a zvrácených nuancí různých extrémních metalových žánrů.

 

Fleshless

My máme výročí 25. let festivalu, ale Fleshless slaví rovnou kulatou třicítku! Tahle dnes už legenda českého death metalu stále jede na plný plyn, což budete moci zažít na vlastní uši/oči. V čele s charismatickým frontmanem Vláďou jsou nezapomenutelní!

 

F.O.B.

F.O.B. Nemusíme moc rozvádět o čem to letos bude… stále ještě čerstvé album „Outside The Palace Walls“ a taky nový zpěvák Fíla. Naživo si tedy budete moct užít pořádně hluboké growly a drtivé pasáže z posledního alba.

 

Dysangelium

U těchto maniaků neusnete ani omylem… Rychlý mix thrash a death metalu bude bavit. Na kontě mají tři alba, ale jde o zkušené muzikanty, kteří prošli více kapelami. Poslední z nich nese název „Mohamord“.

 

Anime Torment

Anime Torment vznikli v roce 2007. Během let vydali 5 alb. Nejnovější album vyjde letos a to představí na našem festivalu. Na novém EP kapela experimentuje s disharmonickým death metalem s některými deathcoreovými prvky. Anime Torment odehráli spoustu turné po EU a vystoupili na známých festivalech jako Brutal Assault, Rockstad Extreme Fest, Gothoom a mnoha dalších. Zároveň jsem velmi aktivní na scéně i v rámci pořadatelství undergroundového festivalu Death Coffee Party, který se stal jedním z top metalových festivalů v Čechách.

 

Sectesy

Tahle kapela, co se ještě v Táboře nepředstavila. Jejich zombeer death metal probudí nejen zástupy nemrtvých, ale i fanoušky old school death metalu. Brutalita se švédskou melodikou padne určitě na úrodnou půdu a jejich poslední mCD „Jesus Christ Superlunch“ uslyšíme i živě.

 

Deadroots

O rozjezd a zahájení celého festu se postarají mladíci Deadroots. Většině kapel se nechce začínat, ale oni mají dost energie, aby nám všem zvedli tlak už od začátku festivalu.
Dostali do vínku tu nejlepší věštbu, jakou si mladý metalák může přát. Jejich otcové jim buď hráli na kytary, nebo jim pouštěli to nejlepší co se v rocku, hardcore a metalu událo. Jejich strejdové a tety jsou pokérovaný vagabundi ze všech koutů země. Dar, který dostali podporují pílí jak ve zkušebně, tak na koncertech. Někteří ještě nemají vysvíko z devítky, ale drsně se tvářit umí… a tak to má v metalu být.

Žižka crew

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..