Žižkův vraždící palcát XVI. (22. 03. 2003 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

HYPNOS -Česká deathmetalová jednička poprvé v Táboře!
MATER MONSTIFERA -Upíří black metal s klávesami z Trhových Svin.
AGONY -Dark doom z Dačic útočí s novou deskou.
F.O.B. -Schizo Blast průplach z Tábora předvede nový matroš.
FEEBLE MINDED Death-grindoví drtiči z Rokycan zase po létech ohromí Tábor a to bude Hate feeling!
INGROWING -Kultovní Grind Core z Českých Budějovic s novým brutálním materiálem, který vyjde 16.4. na jejich třetím CD „Sunrape“ u Obscene prod.!

Report

Tadaaaaa, fanfáry, potlesk. Na scéně se objevuje již 16. Žižka a v ruce pevně třímá svůj vraždící palcát. Ten má u sebe taky jednu velmi zajímavou číslovku. A to 5 let. 5 let cirka 3x do roka se v táborské čtvrti Čekanice odehraje metalové peklo. A jinak tomu nebylo ani tentokrát. A ani tentokráte se to neobešlo bez komplikací. Opět se zdálo být vše v pořádku, když tu náhle prostory festivalu změní majitele. Naštěstí s námi počítal, takže bylo po problému ještě dříve, než vlastně začal. Už jsme zase navezli aparát a krvavý západ slunce naznačoval chystající se peklo,..“..v tom někde něco kvíklo…“ a po cestě mobilní dorazila zpráva, že FEBLE MINDED nedorazí. Jejich vina a náš pocit provinilců k návštěvníkům a fanoušků. Zajistit náhradu se nám, ani při nejlepší snaze, hodinu a půl před začátkem akce, najít nepodařilo. Nu což, ostatní kapely – dobré kapely. Roli otvírače na svá bedra naložili domácí F.O.B. (již ve třech) a zahráli, „pár bláznům, co se vrtělo po světnici“, všechny nové věci, jenž budou v nejbližší době vtisknuty do stříbrného kotoučku. Sál se slušně zaplnil a F.O.B.áci pěkně rozehřáli ztuhlé krky na další porci metalu, tentokráte z doomovějších krajů. Dačičtí AGONY od svého posledního vystoupení totálně překopali sestavu a stihli i pod křídly IFA records vytlačit na světlo světa i své další CD. Řekl bych, že oproti minulým létům jejich novější materiál obsahuje přeci jen o trochu šťavnatějších pasáží více a klukům změna jen a jen prospěla. Poskakující masa a vrtule toho byly důkazem. Koukám, co se to řítí do sálu za ajfela…. a von to Vlakin a za ním dva širocí a jeden potetovanej. INGROWING snad není třeba blíže představovat. Grindomlátičkohoupací tempíčka rozehřála srdíčko každého vyznavače extrémnějšího stylu. Žel, kluky znám už jaxvé boty, takže jsem odešel do hospody na večeři. Oproti minulým létům nechal nový majitel kompletně zrekonstruovat i přední nálevnu, takže se můžete v klidu najíst a napít a nemusíte poslouchat, že „jednou za temné nocí hnijícím pazourem rozpářu zatuchlou dutinu břišní za účelem prozkoumání posmrtného života umrlcovy tasemnice“. Přestaví se kompletní nástrojovka a svojí Revenge Ride odstartuje HYPNOS. Vše sleduji z „backstage“ a tak mi neuniklo, že nájemný koncertní hráč, toho času socka ze Sabathory (zdravím!!!), pije jakéhosi lahváče nevalného jména. Prej zásoba z Německa….fuuuuuuj:))))) Hypnos se v Táboře představili vůbec poprvé a možná právě to bylo příčinou, že v silně přeplněných prvních řadách byly ostrůvky pařičů střídané tvz. statiky. Klasický set a průřez tvorbou, nic, co by vybočovalo ze zajetého normálu. Mlha se tentokráte nekonala, Bruno nenašel ovladač :))) a tak nezůstalo přihlížejícím očím nic skryto.

Corbow

A tady končí náš vypravěč, který pak asi odpadnul :)))), anebo spíš dostal totální ztrátu paměti (mimochodem, ani se mu nedivím:). No dobře, tak budu pokračovat já, .. i když nemůžu říct, že by mi taky paměť velmi sloužila. Co mě zaujalo bylo to, s jakou lehkostí až skoro fuckerstvím hrál Paegas na bicí, prostě to bylo super! Jako poslední nastoupili řádně zmalovaní MATER MONSTIFERA z Trhovek. Ačkoliv mě black moc nebere, tak jsem si řekl, že si je vyslechnu. Celkem jsem toho ani nelitoval. Kluci mě i překvapili, že už to mají hodně zmáklé. Jen mě moc nebere ten automat, živý bicí jsou živý bicí.. Celkem se skončilo brzo, i když teď už nejsem schopnej říct v kolik, ale vím, že to bylo brzo :)))) no, a tak se balil pomalu aparát, a chlastalo se, a to jako že dost. Nakonec jsme z Vyhlídky odjížděli kolem 3,30 ráno, a nebyli jsme poslední, .. majitel mě prosil, ať už ostatní taky zmizí .. no co závěrem, opravdu hodně vydařená akce po všech směrech, přišlo téměř 160 platících, takže vlastně by se dalo říct, že byl překonán rekord a všichni už se těšíme na podzim, kdy bude sedmnáctka .. hmmm sedmnáctka ..

Márty

Žižka crew