Žižkův vraždící palcát I. (21.3.1998 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

Seznam kapel

DEMENTOR(SK)
TYPHOID(SK)
F.O.B.
IMPERIAL FOETICIDE
SCORCHED DEAD
MONASTERIAL CRYPT

Report

Festík zahájili něco po osmé klášterští SCORCHED DEAD, hrající asi od podzimu jen ve třech. Jejich deathík ze staré školy si našel své příznivce. Kluci slavili narozeniny dvou členů, takže nenastoupili zrovna střízliví, ale skoro vůbec to na nich nebylo poznat. Sál v Čekanicích se vyznačuje dost špatným zvukem, zvukař se snažil o sto šest, ale první kapela je první kapela. Jako druzí nastoupili IMPERIAL FOETICIDE, přezdívaní též kolínští Vader (a ne neprávem). Tomášova zbustrovaná basa dobře podkládala kytaru a zpěv – ten byl snad ze všeho nejlepší. Pecky z „E.U.W.“ a „Pandemie of peoples decadence“ nabily sál elektřinou a také zvuk už byl o dost lepší. Mrzel mě jen jejich předčasný odchod kvůli přetržené struně, ale jinak dost dobrý.

Jako třetí se předvedli Slováci TYPHOID a musím říci, že se mi to líbilo. Našlapaný death, sice jen s jednou kytarou, ale to vůbec nevadilo.Taky asi měli (dle mého názoru) snad nejlepší zvuk ze všech kapel. Nízký věk všech členů by mohl znamenat hodně slibnou budoucnost…. další slovenská kapela DEMENTOR, avizovaný skoro jako hvězda večera rozhodně nezklamal očekávání těžkých deathers. Propracovanost si opravdu skoro nic nezadá s Krabathorem a myslím si, že zde mají Brunovci dravou konkurenci. Kluci vylepšili stage vlajkou a dvěma prapory, takže opět podobnost … čistě náhodná??? s Krabathor. Skvělé vystoupení a je velká škoda, že „Děmentor“ můžeme vidět jen zřídka, když zavítá z rodného Slovače na českou hroudu.

Doom/deathová smečka MONASTERIAL CRYPT z Kralup n/Vlt. nastoupila jako předposlední a musím říct, že to bylo jakési oživení po 4 deathových smrštích. Celkem propracovaná hudba, rychlejší pasáže se nenásilně střídaly s pomalými vybrnkávačkami. Kluci mají na kontě demo „Stáří“ a tak jsme se dočkali asi šesti kousků právě z tohoto počinu. Závěr běsnění patřil domácí scéně. Komando F.O.B. nastoupilo něco kolem půlnoci. Lidí na sále ubylo, jelikož odjížděly poslední vlaky, ale i tak zůstala dobrá polovina. Kluci udělali průřez dosavadní tvorbou a dobře sestavený playlist slavil úspěchy. Dočkali jsme se i jednoho přídavku v podobě „Sacrifice for Devil“, jehož refrén řval u pódia snad každý. Akce skončila něco kolem jedné hodiny. Celkem dobrá návštěvnost, něco přes 100 platících.

Corbow & Márty

Žižka crew