Žižkův vraždící palcát XV. (14. 12. 2002 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

SUNGATE – Instrumentální variace doom/black/heavy – Slovensko (Žilina)
BELTAINE – Doom metal s keltskými prvky – Plzeň
BARRACUDA -Hard Core – thrash – Olomouc
F.O.B. – Schizo Blast průplach z Tábora
TORMENT ANATOMY – Severský black metal – Děčín
INCEST – Familiérní prasopal – Hrádek

Report

Poněkud kulatější výročí žižkova vraždícího palcátu započalo již o něco dříve, než bylo uvedeno na plakátech. A to o celé dva dny. Pi Pííííp a je tu ve ctvrtek SMS. TORMENT ANATOMY nepřijedou z důvodů pracovního vytížení některých členů. No OK, práce je práce a muzika je muzika. Na rychlo teda scháníme někoho jiného. Lidi, ten termín byl snad prokletej. Obvolali jsme snad všechny známé i neznámé kapely, ale výsledek žádnej. Tyhle hrajou, tyhle pracujou, tyhle dělaj novou koupelnu…

No, už jsme mysleli, že holt bude o jednu kapelu míň. Nemělo být. Zachránili nás kluci z Agony, teda… aspoň jsme si to mysleli až do pozdního sobotního večera. Ale nebudeme předbíhat.

V sobotu jsme tedy vyrazili do hostince Na pěkné vyhlídce, připravili aparát a už se jen čekalo na příjezd vystupujících kapel. Koukáme, nějaký taxik se řítí ke vchodu…. INCEST!! No aby tihle šašci neměli něco extra. A jako třešničku na dortu nám představují svého nového „managera“ z Anglie. Chlapíkovi je asi milion let a prý je z jejich muziky náležitě odvázán:)) Taky aby nebyl, to co INCEST předvedli při svém setu nenechalo ani jednu bránici na pokoji. Už si ty hlášky nepamatuju, ale řezali jsme se vo1006. Kluci ke svým obvyklým flákům přidali i něco z nové tvorby. Kusy jako Harry Potter a Vánoce jsou tady, dostali i ty největší suchary a dalo by se říci, že i hudební stránka věci se přenesla do trochu více vypracovanější podoby, než díla minulá.

Mezitím se rozdrnčel mobil, že AGONY se nedostavěj, jelikož jeden z jejich členů jel do Prahy a tam honechalo auto, či co. TAkže je to v prdeli. Tak snad přístě. Budeme muset na další pokračování festu mít aspoň 2 kapely v záloze. To, že se někdo nedostaví se stalo jaxi nepsaným pravidlem.

Druzí nastupují domácí FOB. Hrají svůj klasický set na trombóny a pár lidí se na place pokouší o kankán. Odezva není hnedle od začátku taková, jaká byla na posledním Žižkovi, ale ke konci se to přece rozjíždí a na táborskou kultovní píseň Sacrifice for devil je slušný kotel.

HC metloš rozjíždí v zápětí Olomoucká BARRACUDA, lidi se nenechali rozhodit přestávkou mezi kapelama a už se to headbanguje. Slováci SUNGATE sklízejí jednu pochvalnou recenzi za druhou a já jsem byl opravdu hodně zvědavý, co nám předvedou ač s mírným hadicapem v podobě absence basáka. Naživo jsem je viděl na Open Hell festu v létě, ve Volyni, ale tam mi nějak nesedli. Tady to ale dopadlo stejně, snad absence zpěvu či co. Prostě mě jejich hudba nebere. Zkusim to ještě poslechnout v klidu doma… až bude čas:)))). Ty recenze nemůžou lhát. Zase si ale získali přízeň mysticky naladěného publika.

Plzenští BELTAINE se konečně dočkali. Minulý rok měl jejich basák nehodu a kluci rozhodli, že tehdy právě probíhající turné, jehož jedna zastávka byla i v Táboře nepojedou. Teď teda dokazovali o co všechno byli tenkráte fanoušci ochuzeni. A šlo jim to na výbornou. Poněkud šlapavější doom měl štávu a drive a byl po právu oceněn zmítajícími se lidičkami. Agony nedorazí a tak se akce nachýlila ke konci. Fanoušci to ale nějak nechtěli pochopit a tak se zdatně pařilo dál…. možná až trochu moc. Ale to k metalu patří. Stejně se pak vyrovnal účet a…..KONEČNÁ.

Corbow

Žižka crew