Žižkův vraždící palcát XII. (15. 12. 2001 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

TORTHARRY
F.O.B.
AVENGER
DRACO HYPNALIS
FILEIN SOFIA
SARCOM

Report

Dvanácté dobrodružství v prosinci začalo nepříjemnou zprávou, Kocis nám oznámil, že nám tuhle akci nebude zvučit neb má lukrativnější kšeft. Hmmm, co teď??? Babo rať … nebo spíš raid? Hmmm, tak jsme se po bezesných nocích a dnech shánění jiného zvukaře rozhodli, že si od něj půjčíme cajky a zkusíme to sami. Vzali jsme si k tomu na pomoc Mílu Erbenů (díky Mílo!).

Prosincové sobotní řádění zahájili domácí F.O.B. s jasnou převahou. Venku byla sice zima, ale to asi vůbec nevadilo lidem, protože se jich ohřát příliš mnoho nepřišlo. Klasický set, co už kluci opakujou do oblbénja, chtělo by to něco nového. Tentokrát to sice bylo o trošku jinčí, než normálně protože kluci hráli ve třech a Kouč se oddával slastem vojenským, ale lidem se to líbilo.

Jako druzí vylezli až z Aše FILEIN SOFIA a jejich podání doom-deathu bylo vcelku zajímavé. Třetí banda na holení byli kluci ze SARCOM, z Prahy. Jejich energický (drink) death jsem si nenechal ujít, protože je už taky nějaký ten čásek sleduji a zdá se mi, že se slibně vyvíjejí. Se zvukem to taky nebylo tak špatný, jak jsme si od začátku mysleli a zdatně nám pomáhal i Láďa ze SARCOM a bubeník z TORTHARRY.

Jako čtvrtí nastoupili DRACO HYPNALIS, byl jsem moc zvědavý na tuhle bandu, jelikož jsem je předtím slyšel jen z kazety, která k nám přišla na recenzi. Hmmm, ale moc mě nenadchli svým black-deathem, čekal jsem od toho víc, a kluci možná ani nezahráli jako na té kazetě. Na následující TORTHARRY jsem se jaksepatří těšil, protože je to u mě pořád domácí kapela číslo 1. Kluci zahráli věcičky z alba Unseen a pak ještě průřez dvěmi předcházejícími deskami. Super podívaná.

Poslední kapelkou, která uzavírala tuhle šou byli Volyňští AVENGER. Co k tomu napsat, klasika v podání dvou kytar, a klasická pařba, zapařili jsme na „… překvapen bolestí …“ a nejednou akce skončila, a já jsem hlasitě vzdychl, … a skryl svou tvář, protože se mi chtělo plakat. No jo, nebývá každej den posvícení, jak říká Corbow, ale lidí mohlo přijít víc, ne že by to byl nějakej velkej propadák, cca 100 platících celkem ujde, ale když jste předtím zmlsaní 130 a ba i více, tak to přijde smutný, tolik toho snažení, odříkání, práce … :)))) … no nic, uvidíme příště!

Márty

Žižka crew