Žižkův vraždící palcát XLII. (26. 9. 2015 – TÁBOR – MILENIUM)

Žižkův vraždící palcát XLII.

F.O.B. – 20 let na scéně

Headliner večera bude Táborská stálice F.O.B., kteří zde oslaví 20 let působení na české metalové scéně. Během večera se na pódiu vystřídají skoro všichni členové kapely a zazní jejich nejstarší fláky, kterými se dostali do popředí české UG scény. Zahrají průřez celou kariérou od starého death metalu až po aktuální desku „…and foes have become our masters“, která vyšla pod hlavičkou Metalgate rec. Dle zvěstí by se dokonce měl mikrofonu chopit baskytarista kapely Corbow! (http://bandzone.cz/fob)

MATER MONSTIFERA

Napřesrok k nám zavítá z Trhových Svin atmospheric black metalová stálice Mater Monstifera, která drtí pódia už od roku 2000 a má za sebou už spoustu koncertů po ČR, nemluvě na Žižkovi. Představí zde své EP z roku 2013 „V troskách Tvýho světa“, které vydali na flashdisku. Svou melodičností uchvátí nejednoho posluchače. (http://bandzone.cz/matermonstifera)

Perfecitizen

Další kapelou z Prahy jsou death/grindový Perfecitizen, kteří v 2011 povstali z popela rozpadlých Alienation Mental a na festivalu představí své nové album, které vyšlo 7.7.2015 pod názvem „Corten”, které také budete moci zakoupit na festivalu. Můžeme se těšit na šílenou show! (http://bandzone.cz/perfecitizen)

MINORITY SOUND

Elektronický metal z Prahy k nám přivezou Minority Sound, kteří se snaží pochopit nekonečný lidský kolotoč a čím hlouběji se do něj ponořují, tím více objevují směšnou pravidelnost lidského bytí. Na Žižkovi představí své album z června letošního roku „Drowner´s Dance“, které bude k dostání na Žižkovi a jde o horkou novinku! (http://bandzone.cz/minoritysound)

POPPY SEED GRINDER

Kompletně v nové sestavě a snad s novým CD se u nás představí Poppy Seed Grinder, kteří ničí festivalová a klubová pódia od roku 1997. Tato banda, která patří mezi nejlepší zástupce death/grindu u nás Vám naservíruje brutální muziku a odpálí vaše palice. (http://bandzone.cz/poppyseedgrinder)

Desire for Sorrow

Další black metalovou kapelou, budou jihočeští Desire for Sorrow, kteří budou mít na Žižkovi premiéru. Tato kapela hraje už od roku 2009 a byla založena na základech death metalové kapely Pentamoan. Na stagy představí své debutové album z roku 2014 „At Dawn of Abysmal Ruination“, které zní opravdu skvěle! (http://bandzone.cz/desireforsorrow)

Last.fm událost

Zizka_XLII_plakat

Žižka crew