Žižkův vraždící palcát XLI. (11. 4. 2015 – TÁBOR – MILENIUM)

Kapely:

ROOT

Headlinerem pro jaro bude legenda ROOT. Musíme konstatovat, že budou mít na Žižkovi a možná i v Táboře premiéru! Tahle formace má za sebou mnohé a jen popis nejdůležitější bodů historie by byl na velmi dlouhý článek. Takže stručně – mají za sebou koncerty s Behemoth, Cradle of Filth, Amon Amarth a mnoho dalšími hvězdami. Na festu předvedou jejich poslední album z roku 2011 „Heritage of Satan“, naneštěstí bez kytaristy Ashoka, který se zabydlel u Cradle Of Filth.

www.rootan.net

F.O.B.

Domácí death-metalcorová stálice bude mít na Žižkovi křest nového alba pod názvem „… and foes have become our masters“, jež vyjde v březnu pod hlavičkou MetalGate Rec. Také zde přestaví nového bubeníka Filipa Ambrože, který vystřídal Hatyho. A jak bývá u F.O.B. zvykem, nevylučují nějaké to překvapení.

www.fob.cz

 

Attack the Hero

Pražská kapela Attack The Hero, která definuje svůj žánr jako „Numetal-metalcore- punk-hardcore-pop-rock-funky-crossover-posthardcore-emo-hiphop-dnb-jazz” a nakope koule každýmu kdo to splete! (jinak hrajou metal/hardcore) Přestože patří mezi mladší metalové formace, mají toho už celkem dost za sebou. Na festu budou propagovat například svoje nové LP „As One We Stand“ nebo zatím poslední singl „Anchor“.

http://bandzone.cz/attackthehero

Gutalax

Po roce a půl se k nám vrací vyprávěči Toi Toi příběhů Gutalax. Pro ty kdo neví, o koho jde, tak vznikli na troskách kapely Lunetic revival. Ale po čase si řekli, že budou hrát vlastní hovna a vznikl Gutalax. Tato banda je zárukou veselé hnědé atmošky. Svě Toi Toi příběhy šířili až v dalekých mexických končinách, kde se z toho pokakali a poslali nám je zpět, že se jim prej přeplnila kanalizace nebo co… Také připravují novou desku pod názvem „Shit Happens“ a novou image, kterou budete moc shlédnout! Tak si připravte na koncert pořádné zásoby toaletního papíru, protože bude pořádně hnědo!

http://bandzone.cz/gutalax

 

Anime Torment

Anime Torment jsou Litoměřic, odkud od roku 2007 okupují úspěšně Čechy, ale i Evropu na svých častých turné. Celkově už mají za sebou přes 200 koncertů a kluci vzpomínají především na společné koncerty s dánskými řezníky The Psyke Project. V roce 2007 vydali singl „Afterlife“ a v roce 2012 jim vyšla první deska „Deathwish“. Na tuhle úspěšnou placku v letošním roce naváže další zatím nepojmenovaná, kterou mají v plánu nahrát a vydat u Sundeath rec.  V rámci turné ji pak 17.4.2015 pokřtí v Praze! Aby byl výčet aktivit téhle grupy úplný – nelze opomenout jejich časté koncerty v rámci benefice na podporu zvířat.

http://www.animetorment.com/

 

Deathstar

Mostečtí Deathstar se mravenčí prací propracovávají mezi špičku tuzemského extrémního metalu. Jejich podání death metalu je melodické i moderní, ale přesto se nedá zařadit mezi obvyklé žánrové odnože. Mají na kontě dvě studiová alba „Golden Feathers“ z roku 2010 a „Beyond All Fears“ z roku 2013, kterým dali o sobě pořádně znát. V současné době připravují nový materiál, ale na rok 2015 si připravili již nyní singl O-R-I-G-I-N, který je zveřejněn na jejich bandzone profilu. V rámci koncertů se Deathstar objevují ve všech koutech ČR v rámci jejich pravidelné „November Massacre tour“, ale jsou často vidět i v sousedním Německu.

http://bandzone.cz/deathstar

 

Proximity

Moderní, dynamická, metalová muzika okořeněná samply – tak definují svou muziku pražští Proximity. Inspirace hledají v Soilwork, In Flames, Dream Theater, Nevermore ad. Zmíněným In Flames se jim podařilo předskakovat v roce 2009 na jejich pražském koncertu.  V listopadu a prosinci minulého roku se jim podařilo projet celou Českou republiku po boku finských Waltari a Support Lesbiens. Na scéně působí již 10 let a aktuálně pracují na nových skladbách – jedna je k vidění v podobě videoklipu https://youtu.be/CDL_ervrv4s.

http://bandzone.cz/proximity

Facebook událost

Žižka crew