Žižkův vraždící palcát XXXI. (15. 05. 2010 – TÁBOR – MILENIUM)

CASKETGARDEN (Hun)
Pro velký úspěch se po roce a půl opět vrací na pódium festivalu. Švédský death metal té nejvyšší kvality.

FALL OF SERENITY (De)
Zhruba před necelými dvěma lety všechny zarmoutila zpráva, že death metalová formace Fall Of Serenity ukončuje svou hudební kariéru kvůli problémům v sestavě. Jejich poslední koncert se uskutečnil před rokem. Letos však budou mít možnost všichni fans tuto formaci opět vidět! Kapela potvrdila účast na tomto festivalu místo dříve avizovaných rusů Ease Of Disgust. Toto jedinečné vystoupení si nesmíte nechat ujít.

F.O.B.
Energický death metal core.

LIVEEVIL
Elektronický nášleh. Kapela nyní propaguje svou čerstvě vydanou desku Unique Constellation, která sklízí jen samé úspěchy. V Čechách moc podobných kapel nenajdete (jestli vůbec)…

SMASHED FACE
Na festu nesmí chybět ani zlí hoši. Těmi prvními v pořadí tohoto festu jsou SF. Death grind v surové podobě. Kapela vystoupí na festu po dubnovém Evropském turné.

ABSTRACT ESSENCE
Objev minulého roku, kterému letos vyšel debut pro značku MetalGate. Jejich melodický, technický death metal sbírá úspěchy u kritiky a s přibývajícími koncerty také u fans.

BELLIGERENCE
Tuto kapelu není třeba určitě na jihu Čech představovat. Jejich návrat na festival bude ve znamení následovníka alba „Out:red“. Black death metal, které vás smete..

KLAN
Tuhle mladou partičku zdobí nezdolná energie na pódiu. Jejich death metal pak rozhýbá snad každého. Přijďte podpořit jejich premiéru v Táboře..

VICTIMS
Společně s Ease Of Disgust a Smashed Face absolvuje všechny zastávky po České republice tahle death core smečka. Představí stále ještě aktuální desku „The Power Of Human Suffering“, ale i nové záseky.

FROM BEYOND
Trochu klidných vod přinese vystoupení těchto death doom metalistů. Ve své dlouhé historii vydali několik alba a videoklipy oběhly všechny televize.

MACHETA
Tahle partička jede na vlnách houpavého energického HC metalu. Agresivitou nešetří a možná pro mnohé neznámé, příjemně překvapí.

Žižka crew