Žižkův vraždící palcát XIII. (16. 3. 2002 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

ANDROPHAGOUS(D)
F.O.B.
PIKODEATH
COWARD
SABATHORY
BLASPHEMER

Report

Třinácté pokračování Žižkova vraždícího palcátu začalo vlastně už v pátek, kdy jsme zahájili koncertem v Praze takové, dalo by se říct už tradiční minitour. Také od pátku jsme už věděli, že se nedostaví domluvení němci ANDROPHAGOUS, s odůvodněním, že po nich chtěli na našich hranicích vízum, ehm … no jeden z nich je údajně ze Španělska, ale ani se Španělskem nemá naše země vízový styk, … no naše verze je ta, že si spíš někdo z nich nechal doma pas, protože si myslel, že se bude pohybovat pouze v EU :)) … ale co se dalo dělat. Připravený bagetky v Praze pro němce jsme zdlábli, takže zas taková škoda to nebyla a taky se ušetřilo. Mrzí mě akorát přístup některých cizích kapel, ale k věci.

Sobotního běsnění se jako první ujali thrash-deathoví drtiči PIKODEATH z Liberce. Ačkoli jsem tuhle bandu ještě nikdy předtím neslyšel, a z různých zdrojů vím, že mají doma celkem slušnou pověst, tak mě velmi příjemně překvapili. No kluci, jen toho potravinařskýho barviva mohlo bejt míň, kdo to má z těch parket drhnout :)). Slušná podívaná a taky hned ze začátku zvedla dost lidí ze židle.

Jako druzí nastoupili ostřílení dethmetalisté z Hradce – SABATHORY. Celkem slušný deathík a já jen pořád pozoruji, jak se tato banda zlepšuje. Jako třetí F.O.B. odehráli svůj klasický set. Na čtvrtém místě COWARD ze Stříbra předvedli svůj nasraný projev a uvedli se tak v Táboře opět jako reunion s bývalým kytaristou :.))) … hmmm, docela jim to v téhle bohatší sestavě šlapalo.

Jako poslední vystoupili ultra rychlí a brutálně blackoví BLASPHEMER ze Sedlčan, kteří mají v Táboře také slušné publikum. No pánové, to byl nářez, …. Jo, nenapsal jsem že hrajou s automatem, ale ono je to možná patrné, protože takový zběsilosti by stejně nikdo nezahrál :))) … no a třináctý Žižka byl u konce. S návštěvností to taky nebylo špatné, což ostatně na jaře vždycky nebývá …

Márty

Žižka crew