Žižkův vraždící palcát V. (12. 6. 1999 – TÁBOR Čekanice – Restaurace „Na Vyhlídce“)

LOST SOUL(POL)
CORRUPTED MELODY(SK)
IN ARTICULO MORTIS
GREEDY INVALID
DEFLORACE
PERVERSIST
AVENGER

Report

Prolog: Když po vylepení plakátů dostanete domů výhružný telefonát, tak asi trochu taky dostanete strach, tak tomu bylo i v našem případě … konkrétně … jednalo se o to, že jsme prý údajně přelepili plakáty na motorkářskou akci a že nám přijedou na Vyhlídku motorkáři rozbít hubu …

Akce začala asi s půlhodinovým zpožděním. První vylezli hořovičtí IN ARTICULO MORTIS, kteří disponovali velice přebasovaným zvukem, jelikož basák vykotlil aparát téměř naplno a hrál „z pódia“. Jinak ale celkem v pohodě. Druzí GREEDY INVALID měli naopak zvuk asi nejlepší ten večer, jelikož jejich nástrojovka byla kvalitní. Také u fans měli úspěch, za což svědčí přídavky.

Třetí DEFLORACE všechny rozdrtila svým death grindem a došlo samozřejmě na kultovky jako „It was Václav Mrázek“. Moraváci byli také nuceni přidávat a to v podobě „Hammer smashed face“ od Cannibalů. Další v pořadí čtvrtou kapelou byli Slováci CORRUPTED MELODY. Z jejich setu jsem byl opravdu unesen! Super muzika. Doporučuji pořídit jejich nové demo. Ovšem to co nastalo potom, to se ani snad nedá popsat.

Trojice polských zabíječů LOST SOUL totálně a myslím, že všem v sále vyrazila dech. Brutální, rychlý a přesto technický death metal, který značně konkuruje jejich kolegům VADER, nebojím se to říct, mnohdy je i předstihne. Samozřejmě jistě právem museli chlapci přidávat. Myslím, že dost lidí mělo taky možnost vidět tuhle kapelu na letních festech u nás, a tak mi určitě dá za pravdu. Předposlední PERVERSIST jsem sledoval jen z povzdálí, ale můžu říct, že hráli slušně. Po nich nastoupivší volyňští AVENGER to kupodivu měli snadné. Nejdřív jsem myslel, že se lidi vytratí, ale na sále neubylo a tak se pařilo až úplně do konce.

Celkem příjemný večer zhodnotím z pohledu pořadatele, nebyl moc příjemný, jelikož těch 60 lidí stačilo tak s bídou na pokrytí financí na zvuk a sál. Jinak ale supr atmosféra.

Epilog: Slíbená návštěva motorkářů se nekonala, zato nás však počastoval svojí návštěvou nám už dobře známý úředník z O.S.A. a tak jsme si užili zase jinou srandu. Detaily se mi ovšem nechtějí zveřejňovat, jak jistě pochopíte …

Žižka crew